Auteursrechten

Home / Auteursrechten

Wat en waarom?

Auteursrechten / Intellectueel Eigendom

Het is de nachtmerrie van elke ondernemer en particulier; het ontvangen van een mail en/of brief met daarin een forse claim omdat u een foto of video heeft gebruikt waar u geen licentie voor heeft.
Vanuit Fotopersbureau Steenwyck hebben wij duizenden beelden die in omloop zijn, met behulp van diverse tools proberen wij vaak te achterhalen waar dit beeldmateriaal allemaal terecht komt.
Hier zit soms een site tussen die geen licentie heeft afgenomen bij ons, of dit nu om een Nederlandse site gaat of een internationale website.
Fotopersbureau Steenwyck stuurt hiervoor zonder vooraankondiging een factuur met daarin een schadevergoeding voor de ontbrekende licentie, dit kan ook door één van onze partners zijn.

Fotopersbureau Steenwyck besteed veel tijd aan het gepubliceerde materiaal (audiovisuele beelden, foto’s en teksten) en zijn dan ook auteursrechtelijk beschermd. Tenzij anders vermeld zijn deze dan ook in het beheer van Fotopersbureau Steenwyck.
Al het geplaatste materiaal mag niet zomaar worden overgenomen,

Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Fotopersbureau Steenwyck, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke materialen anders aangegeven is.
Het embedden van onze YouTube en Dailymotion video’s is toegestaan conform de normale mogelijkheid. Het downloaden en het uploaden onder eigen naam van de video’s echter niet, evenals het vervaardigen van screenshots uit video’s en deze te gebruiken als foto.

Mochten wij content aantreffen op een externe website zonder enige vorm van toestemming zullen wij deze in rekening brengen bij betreffende websitehouder.

Fotopersbureau Steenwyck spant zich in om de inhoud van de website zo vaak mogelijk te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat inhoud onvolledig en/of onjuist is.
De op de website aangeboden materialen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze materialen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling.

Voor op de website opgenomen hyperlinks naar websites of diensten van derden kan Fotopersbureau Steenwyck nimmer aansprakelijkheid aanvaarden.

Heeft u een brief ontvangen? Reageer altijd tijdig!

Van Fotopersbureau Steenwyck: Wij hebben zelf gedetecteerd dat er beeldmateriaal wordt gebruikt waar wij de rechten van bezitten, reageer zo spoedig mogelijk op deze brief. Afhankelijk van het type medium is het nog mogelijk om tot een schikking te komen.
Van Copytrack: U heeft mogelijk een internationale website, deze komen altijd bij Copytrack terecht. U dient verdere communicatie met hen af te handelen.
Van Permission Machine: U heeft mogelijk een internationale website of het beeldmateriaal is automatisch door hen gespot. U dient verdere communicatie met hen af te handelen.
Van NL.Legal: U heeft eerder een brief gehad en hier niet op gereageerd of het beeldmateriaal is automatisch door hen gespot. Reageer altijd tijdig op brieven! De juridische kosten kunnen in een hoog tempo oplopen, u zult hier aansprakelijk voor worden gesteld.

Heeft u zelf beeldmateriaal die wordt gebruikt door anderen?

Neem contact met ons op, wij kunnen u hierin begeleiden om zo snel mogelijk een dossier te kunnen vormen samen met ons juridisch partner NL.Legal.